četrtek, 15. februar 2018

Voščilo za mamice in žene

"Ženska lepota se ne odraža na obrazu, ampak v njeni duši. Njena strast je v ljubeči oskrbi. In lepota ženske raste z leti." Audrey Hepburn
Lepo je biti ženska in mama.
Kmalu bo mesec Marec v katerem sta dva praznika namenjena ženskam : dan žena in materinski dan.  Poleg šopka ali bonboniere je lepo podariti tudi voščilnico, ki nam ostane v spominu.
V ta namen bi vam rada pokazala izdelavo malo drugačne voščilnice- slider voščilnice.
Za izdelavo potrebujemo različne pripomočke.

Najprej iz papirja izrežemo osnovo 29,5cm X 14,5 cm in 4 kartončke 14 X 9 cm.
Na plošči za prepogibanje s kostjo po dolžini potegnemo  pri 9,5cm ,19cm in 28,5cm. Kartončke pa zlepimo po dva skupaj.
Iz gospodinjske vrečke, velike 30 cm X 15cm odrežemo dno in v višino 6 cm, da dobimo tulec ki ga vstavimo na prvi 9,5 cm pregib. Na tulec ob straneh nalepimo lepilni trak , zgoraj na eni strani, na drugi pa kontra. Tako se bosta oba kartončka hkrati zdrsnila iz voščilnice , vsak na svoji strani.


Na rob osnove izrežemo polkrog na sredini med prepogiboma 19cmm in 28,5cm ,na desni strani. Nato kartončka prilepimo na tulec iz vrečke.


Nato osnovo zalepimo na vrhu in začnemo z okrasitvijo. Na kartonček, za katerega bomo vlekli, za lažji izvlek naredimo luknjico, skozi napeljemo trakec in naredimo zanko.
Tako izgleda končni izdelek in še od znotraj. Ker je taka voščilnica malo debelejša, ponavadi izdelam kuverto- škatlico.
Pa še nekaj idej.








Objava je nastala v sodelovanju z Rayher.si.
Hvala iz 💗.

ponedeljek, 12. februar 2018

Kozmetični kovček s presenečenjem

Ponedeljek je in pri nas sneži. Saj ne da ne maram snega, a zima mi je tokrat predolga. Oćitno se staram. Tri mesece nazaj je moja prijateljica in soseda praznovala okroglih 50 let. Za ta posebni dan sem ji naredila posebno voščilnico in sicer  kozmetični kovček, ki pa je v notranjosti skrival namig za darilo.














Bilo je precej dela, a sem bila s končnim rezultatom zadovoljna.






Voščila za rojstni dan

Dolgo je kar sem zadnjič objavila. Na moj blog kar pozabim. Z novim letom sem si zadala, da bom bolj redna , predvsem pa bolj aktivna. Tako so takoj po praznikih nastale voščilnice za okrogle rojstne dneve.
 Prva je za 90 let, ostali dve pa za Abrahama.