torek, 24. januar 2017

Poroka

    Ljubezen se zdaj začenja učiti potrpežljivosti in odpuščanja, zaupanja in poštenosti, nesebičnosti in stanovitnosti, poguma in sodelovanja. To so niti iz katerih se tke zakon.  (Sharlotte Gray)
Tole poročno voščilnico prijavljam na 177. izziv Craft-alnice Nov začetek.


Rojstvo - nov začetek

Ko se rodi otrok, se staršem odpre novo poglavje. To je čas veselja, radosti pa tudi skrbi. Pa vendarle so otroci naše največje bogatstvo.
Izdelala sem voščilnico tresočko v nežnih pastelnih barvah. Prijavljam jo na 177. izziv Craft-alnice Nov začetek.

ponedeljek, 23. januar 2017

Voščilnice za rojstni dan


Tokrat vam pokažem nekaj voščilnic za rojstni dan.Pri teh dveh sem uporabila digi štampiljke Sheri Ann Baldy. Zaradi okraskov so v škatlicah kot je razvidno na drugi fotografiji.

Pri naslednji sem uporabili digi štampiljko Sugar Nellie.
Te pa so v stilu rožic.




 Naslednjič pa pokažem še ostale.

četrtek, 19. januar 2017

3D voščilnica

Sem malo v zamudi. Tokrat objavljam 3D voščilnico, ki sem jo izdelala že lani poleti, a je nisem še dala na blog. Sodelavka me je prosila za voščilnico za njeno mamo, ki bo praznovala 50 let. V pogovoru kaj ima rada, mi je zaupala da je ljubiteljica harmonike. In sem se lotila dela. Priznam da sem se namučila. Najprej z velikostjo. Sem merila , risala in se zraven jezila. No pa mi je vseeno uspelo. Bila sem prav zadovoljna, sodelavka tudi, njena mama pa je bila navdušena.
Ker sem pa papirje z navodili nekam založila, bom kot kaže morala spet od začetka. Mislim da bo tokrat lažje.

sreda, 18. januar 2017

Šik torbica

Nedavno nazaj me je prijateljica prosila za nenavadno uslugo. Če ji lahko naredim roza , bleščičkasto torbico. Priznam, me je malo skrbelo kako, saj nisem imela nobene šablone, niti ideje kako to izpeljati. Pa sem se lotila risanja in sestavljana.  Pa je kar teklo in končni rezultat je bila čedna roza torbica- škatlica, v katero sem postavila še majhno kartico z metuljčkom.
Nazadne sem jo še okrasila in dodala tagec s številko 30,saj je slavljenka dopolnila sladkih 30.

petek, 6. januar 2017

Ko ptički odletijo

Ko ptički odletijo, ostane gnezdo prazno. In tako so tudi moji trije ptički odleteli. Malo mi je bilo hudo, a tako mora biti.
Že nekaj let imam resen hobi -papirčkanje. Če sem želela ustvarjati sem lahko samo na kuhinjski mizi,  živim namreč v bloku.  Prvo na četrtini, kmalu na polovici, na koncu je ostalo samo še za 2 krožnika prostora. Da ne govorim o pospravljanju vsakič ko je bilo treba jesti.  Ko pa so otroci odšli, sem prišla na idejo da njihovo sobo preuredim, da bo funkcionalna in seveda čedna.

Najprej sem nabavila mizo, ki jo je sestavil mož, bil je že namreč naveličan boja za prostor na mizi. Še dobro da imam Ikeo blizu. Vse na enem mestu. Toda... Nobena pisalna miza in niti pisarniške omarice mi niso bile všeč. Povrhu vsega je bilo vse prenizko. Delam največkrat stoje. Pa sem v Ikeinem katalogu slučajno ostala na strani s kuhinjami in se mi je posvetilo. Pa če si nabavim kuhinjske predale in pult in tako sestavim mizo.
Potem je prišla na vrsto druga stran sobe. Kako urediti da bom imela dovolj prostora za shranjevanje in obenem bodo imeli otroci kje za prespat, ko pridejo na obisk.  Pa sem šla na lov za posteljo. Spet je prišla v poštev Ikea. Ugledala sem ta lepi kavč in kar določila da ga bom vzela. Tako sem skombinirala kuhinjske elemente in kavč. Na mojo srečo se je vse dobro izšlo. Barvi kuhinje in kavča sta enaki, edino kavč je daljši kot most, tako da bom tam kjer je praznina,  imela na vsaki strani majhen regal za eno knjigo. Sledila je še končna ureditev in z rezultatom sem zelo zadovoljna.
Prostora za shranjevanje imam pa še veliko. Našemu Aksu pa je kavč najbolj všeč.
Ko začnem ustvarjat, si prižgem svečko, mož pravi da bom en dan zakurila stanovanje, si prižgem glasbo in me odnese v mojo mavrico.

ponedeljek, 2. januar 2017

PREPROST BOŽIČNI TAG Srečno



 Za 176 izziv  Craft-alnice , sem izdelala še tale preprosti tag v kombinaciji z rdečo inbež barvo. Najprej sem z versa mark embossing blazinico odtisnila štampiljko od Marianne design in potresla s prozornim emboss prahcem. Božična zvezda je Sizzix-ova. Dodala sem še napis SREČNO od Tine Baša. Vse skupaj pa sem popestrila z malimi rdečimi polperlicami in drobnimi stiroporovimi kroglicami.

Otroški božični tag

Za 176. izziv Craft-alnice  sem izdelala naslednji tagec, ki sem ga poimenovala otroški božični tag, namenjen za male in velike,  po duši, otroke. Uporabila sem cottage cut šablonico z medvedkom. V rokah drži kuverto v kateri je listek. Na eni strani je ime prejemnika, na drugi pa napis "Ne odpiraj do novega leta"


Praznični tag

Odbije polnoč in leto mine. Podarja izkušnje, uspehe, spomine. Odbije polnoč, poti so odprte, za upe, želje in načrte. Srečno v 2017.