sreda, 8. marec 2023

Bleščeče srce

Pozdravljeni...!

V mesecu Marcu ustvarjalna ekipa Darilnice Klavdija predstavlja izdelke znamke WOW!

Najprej pa o sami znamki....

 WOW! Embossing Powder je bil ustanovljen leta 2007 in je  leta 2012 lansiral svojo linijo izdelkov v ZDA. WOW! je največji proizvajalec embossing prahu na svetu. WOW! Embossing Powder s ponosom predstavlja vrsto več kot 160 embosirnih praškov in bleščic za embosiranje, ki so obdelani tako, da so brez statične elektrike in dajejo ustvarjalcem profesionalen pridih njihovim projektom! WOW! praški za embosiranje so na voljo v številnih zaključkih: sijajni, mat, biserni, kovinski, teksturirani, neprozorni in prosojni. WOW! Embossing pudri so na voljo v paleti osupljivih barv!

Res so ti embossirni prahci eni od najboljših iz moje zbirke.

Tokrat sem si zamislila da naredim nekaj drugačnega.  V bistvu sem embossirala celotno površino srčka in mu dodala marmorirani in 3D videz.


Uporabila sem 6 različnih vrst prahcev in posebni papir za embossiranje. Papir ima namreč zelo gladko teksturo za lepši oprijem, lahko pa uporabite tudi bilo kateri gladek papir.


S šablono srčka Najlepšega para sem izrezala največji srček in ga na debelo potresla s štirimi različnimi embossirnimi praški. Predhodno nisem nič potapkala z embossirno blazinico.  Da se pri segrevanju s pištolo prašek ni razpršil, sem pokrila s peki papirjem in segrevala čezenj. Tako je nastal čudovit marmoriran videz. 


Ko je bila površina še tekoča, sem dodala malo srebrnih bleščic in s zobotrebcem pomešala po površini, da so se lepo razlezle. Šele nato sem potapkala z embossirno blazinico in čez posula glossy prahec. Postopek sem ponovila dvakrat, v tretje pa sem na debelo potresla z Melt it prahcem, ki da, potem ko je stopljen, 3D videz.


Okvir iz Ikea sem postarala z barvo in voski Ranger,


Za spodnjo plast sem izbrala vintage vzorec papirja, na sredino dodala pravokotnik iz slikarskega platna narobe obrnjenega. Predhodno sem ga osenčila z Vintage foto in odtisnila par napisov.
Pod sam srček sem dodala še malo sisala in napis. Z okraševanjem nisem preveč komplicirala, da je srček prišel bolj do izraza.
Večino materiala sem nabrala v DARILNICI KLAVDIJA.

Lepo se imejte!

Romana
---------------------------------------------------------------

*WOW! embossirni prahci

*WOW! papir

*embossing blazinica

*toplotna pištola WOW!

*sisal

*Vintage papir od Ideaology Tim Holtz

*Ranger voski in barva Distress
sobota, 4. marec 2023

81. izziv na Fb Papirčkarice - ptica

Pozdravljeni!

Začel se je nov mesec, mesec Marec in prav počasi k nam prihaja pomlad. Na Fb Papirčkaricah pa imamo nov izziv. Tokratna tema so ptiči. 

Izdelala sem preprosto voščilnico, na kateri je osrednji lik Crazy bird. Tako se imenuje kolekcija štampiljk Tim Holtza. 


  Za ozadje sem vzela papir iz kolekcije Tim Holtza  Ideaology worn wallpaper scraps.

Obšivala sem ga s črno nitko na šivalni stroj. Na manjši eko karton sem z embossing srajčko embosirala, da sem dobila prerez debla. Osenčila sem ga z vintage foto in rusty hinge embossing blazinico.Čez sem posula malo belega enamela , da ne izgleda preveč pusto. 

S šablono sem iz umetnega usnja izrezala pravokotnik v obliki poštne znamke in ga obšivala. Na akvarelni papir sem odtisnila ptiča in še nekaj malih napisov. Osenčila sem ga z vintage foto, da sem poudarila kontrast.


 Dodala sem še napis iz ujemajočega seta papirja. Za piko na i sem v zgornji in spodnji kot nalepila še dve polperlici.


Večino materiala sem nabrala na poličkah DARILNICE KLAVDIJA. 
Vabim vas še k Andreji  in Gogi , ki sta vam pripravile inspiracijske izdelke. 

Fotografije izdelkov lepite v album na FB Papirčkarice. Če se želite potegovati za nagrado, prilepite 2 povezavi do izdelkov v Darilnici Klavdija. 

Lepo se imejte!

Romana
sreda, 22. februar 2023

Nepovabljen gost

Pri Darilnici Klavdija v mesecu Februarju predstavljamo znamko Ranger. Tokrat sem izdelala voščilnico oziroma tag na voščilnici.

Idejo za te čudovite tage sem dobila na blogu http://tatterednestdesigns.com/blog/


                              Najprej sem s Sizzixovo šablono izrezala tage, enega črnega in tri bele.


Vse štiri sem embosirala z embossing srajčko Typewritter.


Nato sem se lotila barvanja. Vsak tagec sem pobarvala z drugimi barvnimi odtenki.
Najprej sem vzela  Distress stain spraye v barvah jeseni. Bogato sem jih poškropila po tagcu in posušila s toplotno pištolo. Ko so bile barve suhe sem s prsti preko izbičenih površin nanesla Rangerjev vosek. Tudi tega sem posušila s toplotno pištolo, saj pride vosek tako do visokega sijaja.


Postopek sem ponovila še na ostalih treh tagcih, vsakič pa sem uporabila druge barve in druge voske.
Pri Rangerju so do sedaj izšli 4 voski vsak različne  barve in sijaja.
Za izdelavo voščilnice sem uporabila samo en tagec. V istih barvah sem nato pobarvala še osnovni kartonček, na katerega sem prilepila tagec. na sredino tagca sem prilepila malo sisala in čez še kačjega pastirja pobarvanega v istih odtenkih. Malo nad spodnjim robom sem prilepila še nazobčano ploščico na katero sem dodala napis. Skozi luknjico taga sem pretaknila še trak v ujemajočih barvah.

Material, ki sem ga uporabila najdete na poličkah Darilnice Klavdija.
Lepo se imejte!

Romana
---------------------------------------------------

*ranger voski

* Sizzix embossing srajčka Typewriter

*Sizzix rezalna šablona Tagi

*Ranger distress stain sprays

*sisal

sreda, 8. februar 2023

Zate

V mesecu Februarju pri Darilnici Klavdija predstavljamo znamko Ranger. Več o njej sem napisala že v jesenski objavi. Mislim da ni ustvarjalke, ki ne bi imela vsaj enega njihovega pripomočka.  Meni najljubše so Distress barve in pa alkoholni inki. Tokrat sem se igrala za alkoholom. Namreč pri izdelavi sem uporabljala izopropilni alkohol in od hlapov sem bila čisto out.


Uporabila sem Rangerjev jupo papir, ki sem ga obrezala na format A5. Mizo sem dobro obložila z nepremočljivo podlago in papirnatimi brisačkami. Pri uporabi alkoholnih inkov priporočam uporabo rokavic za enkratno uporabo, saj ko se barva enkrat vpije v kožo, gre težko dol. In seveda odprto okno, kajti hlapi izopropilnega alkohola lahko povzročijo glavobol.
Packanje mi je bilo v užitek. Za hitro sušenje sem uporabila Rangerjev pihalnik in toplotno pištolo. Je zelo tiha, piha ne premočno in temperatura je ravno prava in zelo težko prismodiš papir.


Naredila sem tri variante, vse z istimi barvami.Pri vseh treh izvedbah sem uporabila zlat Alloy. Pri tem moram poudariti, da če Alloy redčimo samo z alkoholom, nanos ko se posuši, ni obstojen in če podrsamo s prstom po njem, nam na prstu ostane barva. Zato sem uporabila aklohol blend solution, ki poskrbi da je barva obstojna.


Iz belega kartona sem izrezala cvet, ga potapkala z embossing blazinico in posula s zlatim prahcem. Isto sem naredila s črkami. Na trak iz paus papirja sem zalepila napis . Trak sem zalepila na spodnjo tretjino voščilnice. Vmes med osnovo in kartico sem zalepila še črn kartonček za obrobo. Dodala sem še malo zlatih Nuvo kapljic.


Material, ki sem ga uporabila najdete na poličkah DARILNICE KLAVDIJA.


Vabim vas, da pokukate še k Andreji in Gogi, ki sta tudi ustvarjali z Rangerjevimi pripomočki.

Lepo se imejte!
Romana
________________________________________________-

*Yupo papir Ranger

*Ranger toplotna pištola

*alkoholni inki in Alloy

*alkohol blending solution

*zlat embossing prah

*paus papir

*Sizzix šablona travniške cvetlice

Nuvo drops

sreda, 1. februar 2023

80. izziv na Fb Papirčkarice Belo na belo 3D

V mesecu Februarju imamo na Fb Papirčkaricah že 80. zaporedni izziv.

Tokratna tema je belo na belo in voščilnica oz. izdelek mora biti 3D.

Moram priznati, da mi origami ne gre prav od rok. Ma nekako mi je uspelo. 

Najprej sem iz belega kartona izrezala pravokotnik, ki sem ga upognila na tretjine. Stranski tretjini sem upognila še na polovico in križ kraž. 

S kostjo sem zapognile vse zavihke, da sem dobila končno obliko.

Nato sem se lotila izdelovanja prednje strani. Na malo manjši pravokotnik sem preko stencila nanesla Rangerjevo belo teksturno pasto Opaque matt. Po še vlažni pasti sem posula bele bleščice. 

Iz belega kartona sem izrezala snežinke. Veliko snežinko sem izrezala trikrat in enkrat iz kartona z bleščicami. Vse skupaj sem zalepila, da je nastala trdna plast. Manjšo snežinko sem izrezala štirikrat, vse plasti zalepila skupaj in čez vrhnjo stran potapkala z embossing blazinico in čez posula bel Embossing enamel prah. Ko ga segrejemo s toplotno pištolo in se raztopi, dobi učinek emajla.

Za vse stranice prepogibanega kartona sem izrezala še malo manjše kartončke in jih suho embossirala z embossing srajčko.

Na osnovo sem jih zalepila kar s tekočim lepilom.

Na sredino sem z vročim lepilom zalepila snežinki in čez napis Srečno novo leto Najlepšega para.

Dodala sem še nekaj malih kristalčkov.


Material, ki sem ga uporabila, najdete na poličkah Darilnice Klavdija.


https://www.darilnica-klavdija.si/ .


Vabim vas k sodelovanju in obenem še, da pokukate k Andreji in Gogi , ki sta vam pripravili krasne inspiracije za izziv.


Lepo se imejte!

Romana
---------------------------------------------------------

*bel karton

*Ranger teksturna pasta Opaque matt

*Stampersanonymous stencil šablona

*Nellie snellen embossing srajčka

*papir z bleščicami

*Sizzix šablona snežink

*drobni kristalčki 

sreda, 18. januar 2023

Vaessen creative - Voščilnica kuverta

V mesecu Januarju z ustvarjalno ekipo Darilnice Klavdija predstavljamo pripomočke znamke Vaessen creative.

Tokrat sem izdelala sila preprosto kuverto, v kateri podarimo denar ali darilno kartico.

Najprej sem na A4 kartonu naredila utore točno na tretjine. Spodnji del, ki se zapogne navznoter, sem prirezala za 0,5 cm, da se zgornji del lepo zapogne čez.

Na zgornjo tretjino kuverte sem z luknjačem izrezala rob.

Notranji in zunanji del sem oblepila z nekoliko manjšimi okrasnimi papirji iz  stare zaloge.


Tokrat nisem uporabila trakov za zapiranje, pač pa sem iz belega kartona izrezala dolg trak, ga obrobila z luknjačem in ga zalepila na velikost zaprte kuverte.

Na samo kuverto nisem zalepila nobenega okraska, da se pri snemanju zapirala ne zatika.

Okrasila sem zapiralo tako, da sem na zgornji srednji del zalepila medaljon, vanj vstavila fotografijo in čez prilepila ujemajoče stekelce. Za pritrditev stekelca, sem uporabila Rangerjev Glossy accent, ki po sušenju ostane prozoren.


Dodala sem še par rožic in to je to. Na tak način lahko zelo hitro in z malo pripomočki izdelamo lično kuverto. 

Upam, da vam je všeč. 

Material, ki sem ga uporabila, najdete na poličkah DARILNICE KLAVDIJA.


https://www.darilnica-klavdija.si/


Lepo se imejte!

Romana--------------------------------------------------------------------

*papirnate rožice

*medaljon z steklcem

*Ranger glossy accent

*scrapbook papir

*robni luknjač Vaessen creative

*plošča za utore Vaessen creatie

*Tim Holtz Ideaology Photobooth fotografije


 

sreda, 4. januar 2023

Vaessen Creative - Preprosto

 V Januarju pri DARILNICI KLAVDIJA predstavljamo pripomočke Vaessen kreative.

Vaessen Creative je  vsestranski dobavitelj materialov za obrt in veletrgovec. V  raznolikem izboru boste našli na desetine  hobi znamk, kot so American Crafts, We R Memory Keepers, Ranger Ink, Tonic Studios in Sizzix. Poleg tega nudijo tudi kakovostne izdelke po privlačnih cenah pod lastno oznako Vaessen Creative.

Izdelala sem zelo preprosto voščilnico, saj sem ugotovila, da imam od njihove znamke samo en robni luknjač. 

Iz dveh različnih papirjev sem izrezala 3,5 cm široke in 10 cm dolge trakove in jih obdelala z luknjačem. 

Nato sem jih izmenično zalepila iz obeh strani. 

Na sredino sem zalepila roza trak s pikami in ujemajoči kartonček z napisom Z Ljubeznijo.

Na zgornji in spodnji rob sem nalepila polperlice v nežno roza barvi. Dodala sem še pentljo. 

Voščilnica je sila enostavna in jo lahko izdelamo v kratkem času, če smo na tesnem s časom ali pa imamo bolj malo pripomočkov.


                                                Material najdete na poličkah DARILNICE KLAVDIJA.Lepo se imejte !
Romana----------------------------------------------------------

*robni luknjač Vaessen kreative

*osnove za voščilnice

*okrasni papir 

*polperlice

*satenast roza trak s pikami