torek, 12. junij 2018

ŠOLA-Darilnica Klavdija DT






Naša ekipa DT (Design Team) se ta mesec spopada z izzivom na temo šola. 

Vsi, ki imamo otroke,ki so hodili v šolo ali pa še hodijo, vemo koliko truda je vloženega ,da stvari tečejo kot je treba. Toda to včasih ni dovolj. Ko otrok zboli, je več kot dobrodošla tudi pomoč sošolcev, ki prinesejo zvezke, da se prepiše "tekočo snov", in domačo nalogo.
 V ta namen sem kot zahvalo za pomoč izbrala škatlico z Waterfall tehniko na pokrovu, v katero lahko spravimo veliko čokolado.







Za osnovo sem vzela kos akvarelnega paprija velikosti 32x28cm. Po višini s kostjo na obeh straneh 1,5 cm proč od roba, naredimo utor. Po dolžini pa naredimo utore na 6, 7.5 17 in 18.5cm. Zapognemo po utorih in si pri tem pomagamo s kostjo.  Na zgornjih 9.5 cm, kjer bo vrhnja stranica pa odrežemo proč 1.5 cm rob. Vse stranske pregibe zalepimo z lepilom.



Odrežemo 8cm , A4 formata po višini, akvarelnega papirja  in dobimo osnovo za Waterfall. S kostjo naredimo utore na 8, 11 in 14 cm.Zapognemo po utorih.



Iz svetlega okrasnega scrapbook papirja izrežemo 3 kvadrate velikosti 7cm in z Distress oxide, hickory smoke, odtisnemo na vsak kvadrat drugačno štampiljko.



Osnovo za waterfall poljubno okrasimo z papirjem in z zamikom prilepimo kvadrate na osnovo, tako da je prilepljen samo del kvadrata. Prednjo stran po želji še okrasimo.



Okrasimo še notranjo stran in dodamo bel kartonček, na katerega lahko zapišemo zahvalo ali kakšno misel. Prav na rob z luknjačem naredimo luknjico, dodamo kovico in skoznjo napeljemo trak za poteg.



Okrasimo škatlo od zunaj in na spodnjo in zgornjo stran dodamo trak za zavezovanje. Okrasimo tudi notranjost. Na koncu na vrhnjo stran zalepimo trak 4x9,5cm, ki ga predhodno okrasimo  z ujemajočim papirjem, samo na skrajnem zgornjem in spodnjem robu, da lahko vstavimo skozenj waterfall osnovo. Ko vlečemo za osnovo, se slikice odpirajo ena za drugo.



Vstavimo čokolado in zavežemo.




Kot zahvalo za pomoč med šolskim letom, jo lahko podarimo sošolki ob koncu šole.





Uporabljen material: 



V četrtek 14.6.2018 ne pozabite pogledati kaj vam je pripravila Zvezdana, poglejte pa tudi kaj so vam pripravile Klavdija in Jasmina.





Vsi naši izdelki so predstavljeni tudi na spletni strani Darilnice Klavdija pod rubrikoIDEJE- IZDELAJTE SAMI.
 
 
 
Objava je nastala v sodelovanju z Darilnico Klavdija. 
 
 
  
Lep ustvarjalen dan vam želim.

Romana




5 komentarjev:

  1. Darilna škatlica pa še waterfall ... Res čudovito!
    Všeč mi je tudi, da je v škatlici prostora za VELIKO čokolado :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Itak čudovito.... ta waterfall pridem na inštrukcije... mwaaa <3

    OdgovoriIzbriši
  3. Zanimiva in zelo uporabna ideja, hvala, ker jo deliš z nami!

    OdgovoriIzbriši
  4. Romana hvala za tole predstavitev. Še nikoli nisem delala Waterfalla in pri tebi zgleda tako enostavno. Seveda izkušeni prstki...Bravo !

    OdgovoriIzbriši
  5. Super ideja in imenitna izvedba - hvala za izčrpen prikaz, bo v veliko pomoč :-)
    Hvala tudi za sled, ki si jo pustila na mojem blogu, naj bo nepozabnih sledi polno tvoje poletje, Majda

    OdgovoriIzbriši